Een gouden duo voor veiligheid en kwaliteit!

In deze blog delen we het succesverhaal van Renotec, een toonaangevend bedrijf in de restauratie en renovatie van gebouwen, monumenten en kunstwerken.

We hebben een exclusief interview met Shana Swiggers, opleidingsverantwoordelijke en Talent- en Welzijnscoördinator bij Renotec. Ze vertelt ons hoe Renotec zorgt voor de opleiding en ontwikkeling van hun medewerkers, hoe ze omgaan met de uitdaging van de War for Talent, en hoe ze de samenwerking met BE-Consult ervaren.

Renotec en BE-Consult werken al 10 jaar nauw samen en hebben een sterke band opgebouwd. Renotec zet sterk in op veiligheid en dat loont: al hun personeel is in orde met de nodige attesten dankzij de samenwerking met BE-Consult.

Hoe zorgt Renotec voor de opleiding en ontwikkeling van hun medewerkers?

Shana: “Bij Renotec vinden we het belangrijk om te investeren in onze mensen. We willen dat ze zich goed voelen in hun job, dat ze hun talenten kunnen ontplooien, en dat ze veilig kunnen werken. Daarom hebben we een uitgebreid opleidingsaanbod voor onze medewerkers, zowel op technisch als op softskill-vlak.

We bezoeken regelmatig onze werven en onze werknemers om te kijken hoe het met hen gaat, waar ze kunnen groeien, en wat ze nodig hebben. We bieden hen dan de nodige oplossingen aan, zoals coaching, mentoring, interne of externe opleidingen, of jobrotatie.

We hebben bijvoorbeeld een traject voor startende projectleiders, waarin ze leren hoe ze leiding moeten geven, hoe ze moeten communiceren, hoe ze moeten plannen en organiseren, enzovoort. We hebben ook een traject voor nieuwe medewerkers, waarin ze een half jaar werken in de verschillende afdelingen om te kijken waar ze het beste passen.

We willen dat onze medewerkers zich continu blijven ontwikkelen en bijleren. Daarom organiseren we ook elk jaar winteropleidingen, waarin we verschillende veiligheidsworkshops aanbieden over onderwerpen zoals heftruck, discriminatie, veilig werken op hoogte, rolsteiger, enzovoort. We reiken hiervoor geen attest uit, maar we willen wel dat onze mensen bewust zijn van de risico’s en de regels op de werkvloer.”

Hoe gaat Renotec om met de uitdaging van de War for Talent?

Shana: “De War for Talent is een grote uitdaging voor ons. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die interesse hebben in ons vakgebied. We zoeken niet per se naar mensen met veel ervaring of diploma’s, maar wel naar mensen die willen leren en zich willen inzetten voor ons bedrijf.

We proberen ons als werkgever zo aantrekkelijk mogelijk te maken door een goede verloning, een aangename werksfeer, een duidelijke visie en missie, en veel doorgroeimogelijkheden te bieden. We hebben ook een sterk employer brand opgebouwd door onze projecten in de kijker te zetten op onze website en sociale media.

We werken ook samen met scholen en organisaties om jongeren warm te maken voor ons vakgebied. We bieden stageplaatsen aan, we geven gastlessen of rondleidingen, we nemen deel aan jobbeurzen of netwerkevents, enzovoort. We willen laten zien dat werken bij Renotec een boeiende en uitdagende carrière kan zijn.”

Hoe ervaart Renotec de samenwerking met BE-Consult?

Shana:

“De samenwerking met BE-Consult verloopt heel vlot en aangenaam. We werken al 10 jaar samen en dat is niet voor niets. We kiezen voor BE-Consult omdat ze een betrouwbare en flexibele partner zijn voor onze veiligheidsopleidingen.

We vinden het belangrijk om regiogericht te werken, en daarom zijn we blij dat BE-Consult een vestiging heeft in Geel, vlakbij ons hoofdkantoor. Dat is heel handig voor ons, want zo kunnen we gemakkelijk onze medewerkers inschrijven voor de opleidingen die we nodig hebben.

We zijn ook tevreden over de kwaliteit van de opleidingen die BE-Consult aanbiedt. We krijgen steeds goede feedback van onze deelnemers, die de opleidingen interessant, leerrijk en leuk vinden. De trainers die langskomen zijn altijd vriendelijk, professioneel en opgewekt. Ze weten waar ze over praten en ze kunnen goed omgaan met onze mensen.

De communicatie met BE-Consult verloopt ook steeds vlot en snel. We krijgen altijd een duidelijk antwoord op onze vragen, we worden goed op de hoogte gehouden van de planning en de administratie, en we worden altijd verwittigd als er een deelnemer niet aanwezig is. Dat waarderen we enorm, want zo weten we altijd waar we aan toe zijn.

We zouden BE-Consult zeker aanbevelen en adviseren aan andere bedrijven die nood hebben aan veiligheidsopleidingen. Ze hebben een mooi opleidingsaanbod, een goede service, en een fijne samenwerking. We hopen nog lang met hen te kunnen samenwerken!”

Bedankt voor je tijd, Shana!

We willen Shana hartelijk bedanken voor haar tijd en haar getuigenis. We zijn trots dat we Renotec mogen helpen om hun veiligheid en kwaliteit te verbeteren. Renotec zet sterk in op veiligheid en dat loont: het veiligheidsgedrag op de werkvloer verbetert en alle nodige attesten zijn in orde dankzij de samenwerking met BE-Consult.

Wil je ook meer weten over onze veiligheidsopleidingen? Neem dan snel contact met ons op via opleidingen@be-consult.be of bel ons op 014/56 32 41.
We helpen je graag verder!